روش جرم گیری و رسوب زدایی ماشین لباسشویی

روش جرم گیری و رسوب زدایی ماشین لباسشویی

 

ماشین لباسشویی یکی از وسایل ضروری و بسیار کاربردی منزل است. حتی تصور شستشوی دستی لباسها هم می تواند آزار دهنده باشد. بنابراین سلامت لباسشویی و عملکرد مطلوب آن در بالاترین حد کارکرد خود بسیار حائز اهمیت است. یکی از مشکلاتی که می تواند شما را با ماشین لباسشویی خود به دردسر بیاندازد، ایجاد رسوب و جرم در لباسشویی است. این مشکل معمولا در اثر گذشت زمان و پس از بارها شستشو و عدم مراقبت و نظافت دستگاه و نیز غفلت از جرم گیری کردن لباسشویی و رسوب زدایی لباسشویی روی می دهد.

به همین دلیل، در این مقاله از پاشاسرویس قصد داریم تا به طور کامل نحوه جرم گیری و رسوب زدایی ماشین لباسشویی را برای شما عزیزان شرح دهیم و نکات مهمی که باید در مراقبت از دستگاه خود برای جلوگیری از رسوب و جرم لباسشویی بلد باشید و رعایت کنید را بیان کنیم.

چرا جرم گیری و رسوب زدایی لباسشویی لازم است؟

جرم و یا رسوب ایجاد شده در داخل لباسشویی شما به مرور زمان و پس از بارها شستشو در داخل دیگ و یا درون لاستیک دور درب به وجود می آید. البته اگر هر دو ماه یکبار رسوب زدایی و جرم گیری ماشین لباسشویی را انجام دهید، این اتفاق روی نخواهد داد.

علاوه بر جرم و رسوب ایجاد شده در داخل لباسشویی شما، باکتری ها و قارچ ها نیز تولید می شوند. این امر می تواند به بروز بیماری های پوستی در افراد حساس، مشکلات بهداشتی و نیز بیماری کودکان و نوزادان بیانجامد. بنابراین از اهمیت ویژه ای برخوردار است. درنهایت رسوب و جرم ماشین لباسشویی شما بر کارکرد صحیح آن موثر بوده و افت عملکرد دستگاه را به دنبال دارد.

نشانه هایی که زمان جرم گیری و رسوب زدایی لباسشویی را اطلاع می دهند

باقی ماندن کثیفی و آلودگی های البسه شما در داخل لباسشویی، موجب تولید و تکثیر انواع باکتری و قارچ های بیماری زا در لباسشویی می گردد. به همین دلیل، در این مواقع بوی بدی از داخل لباسشویی به مشام خواهد رسید. علاوه بر آن، عملکرد و کارایی لباسشویی شما کاهش یافته و لباسهای کثیفی که در لباسشویی انداخته می شوند، همانند گذشته کاملا تمیز نخواهند شد و اصطلاحا چرک مرده می شوند. اینها برخی از نشانه هایی است که شما را از رسوب و جرم داخل لباسشویی آگاه ساخته و جرم گیری و رسوب زدایی ماشین لباسشویی را ضروری می سازند. اما توصیه می شود که اجازه ندهید کار به اینجا کشیده شده و عمل جرم گیری لباسشویی خود را هر دوماه یکبار و حتی هر ماه انجام دهید.

مراحل جرم گیری و رسوب زدایی ماشین لباسشویی با محلول خانگی

برای جرم گیری ماشین لباسشویی خود می توانید از دو راه اقدام نمایید. ابتدا روش اول که به کمک جوش شیرین، سرکه و آب داغ انجام می گیرد را توضیح می دهیم. این مواد به راحتی در دسترس شما بوده و در بسیاری از منازل پیدا می شوند.
ابتدا مقداری جوش شیرین و آب به اندازه یک پیمانه از هر کدام را درون دیگ خالی لباسشویی ریخته و سپس به اندازه دو پیمانه سرکه اضافه می کنیم. سپس با انتخاب برنامه معمول لباسشویی اجازه می دهیم تا سیکل شستشو اجرا شود. پس از پایان برنامه لباسشویی درب آن را باز کرده و به کمک یک اسفنج دیگ و دیواره های آن را تمیز می کنیم. همچنین با اسفنج لاستیک دور درب ماشین را نیز تمیز می کنیم تا باکتری ها وقارچ هایی که احتمالا در آنجا باقی مانده اند را از بین ببریم. با اینکار جرم گیری و رسوب زدایی داخل لباسشویی و لاستیک دور درب به خوبی انجام می شود.

می توانید برای نتایج بهتر و در صورت داشتن اطلاع از چگونگی باز کردن لاستیک درب لباسشویی از بدنه، آن را باز کرده و به خوبی بشویید و اجازه دهید تا خشک شود. اضافه بر آن می توانید محفظه جاپودری را نیز از لباسشویی جدا کرده و آن را نیز کاملا بشورید. می توانید برای اینکارها از دفترچه راهنمای لباسشویی خود کمک بگیرید.

 

جرم گیری و رسوب زدایی لباسشویی به کمک قرص و پودر جرم گیر

روش دیگری که می توان برای رسوب زدایی و جرم گیری ماشین لباسشویی استفاده شود، به کار بردن قرص جرم گیری لباسشویی و یا پودر جرم گیری لباسشویی است. این مواد را می توانید در بسیاری از فروشگاه ها تهیه کنید. استفاده از قرص جرم گیر سریعتر بوده و خاصیت ضد بو، ضد باکتریال و ضد قارچ نیز دارد و به همین دلیل بسیار کارآمد است. به خصوص برای برخی برندهای لباسشویی همچون ال جی و بوش که قرص و پودر مخصوص به خود نیز دارند.

به سادگی و با قرار دادن یک عدد قرص در داخل دیگ خالی لباسشویی و یا استفاده از میزان توصیه شده از پودر جرم گیر و سپس انتخاب یک برنامه شستشوی عادی با درجه آب حدود ۶۰ درجه، فرآیند رسوب زدایی و جرم گیری لباسشویی را آغاز کنید. درنهایت درب لباسشویی را باز گذاشته تا خشک شود و به کمک اسفنج به تمیز کردم لاستیک درب نیز بپردازید.

نکاتی برای جرم گیری و رسوب زدایی ماشین لباسشویی

  • پس از اتمام هر سیکل شستشو سریعا لباسها را از داخل لباسشویی خارج کنید و اجازه ندهید مدت زیادی آنجا باقی بمانند.
  • پس از اتمام شستشوی لباسها لازم است تا درب لباسشویی را باز بگذارید. اینکار موجب گردش جریان هوا و خشک شدن داخل دیگ لباسشویی و همچنین آب های گیر کرده در لابلای لاستیک درب می شود و از رشد باکتری و قارچ و نیز ایجاد بوی نامطبوی در داخل لباسشویی جلوگیری می کند.
  • بر اثر گذشت زمان و باقی ماندن ذرات پودر در داخل محفظه جاپودری، ظاهر این بخش تغییر کرده و بوی نامناسبی به مرور در آن به وجود می آید. لذا تمیز کردن مرتب محفظه جاپودری به کمک یک فرچه یا اسفنج می تواند بسیار کمک کننده باشد.